Personvernerklæring

Sámi allaskuvla er opptatt av personvern. Denne erklæringen handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på ovttas.no.

 

Ansvar

Sámi allaskuvla er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av ovttas.no.

Utdanningsdirektoratet er ansvarlig for teknisk drift og vedlikehold av nettstedet. Det er inngått databehandleravtale med Utdanningsdirektoratet og deres leverandører.

 

Brukerkonto

På ovttas.no kan du logge på med en lokal brukerkonto eller med Feide-konto. For lokal brukerkonto gir brukeren samtykke og for Feide-konto gjelder databehandleravtale. Dersom du ønsker å slette din konto fra ovttas.no, så kan du gjøre dette selv via «Min side» eller ta kontakt med post@ovttas.no.

 

Samtykke

Ved bruk av lokal konto på ovttas.no er det samtykke som behandlingsgrunnlag som gjelder. Følgende personopplysninger lagres:

Navn, epost, adresse, fødselsdato, arbeidsgiver, stilling, telefonnummer, bruker-id, ip-adresse, innloggingstidspunkt, utlånshistorikk.

Samtykke er basert på frivillig bruk av tjenesten, så lenge brukeren aktivt logger inn. 3 år etter siste innlogging slettes samtykket automatisk, og brukerkontoen og personopplysningene slettes. 

 

Databehandleravtale

Opplysningene som sendes til ovttas.no er hentet fra den lokale Feide-katalogen. Personopplysningsloven definerer skoleeiere som behandlingsansvarlige for personopplysningene, mens leverandører av Feide-tjenester defineres som databehandlere.

 

Feide

Ovttas.no bruker følgende informasjon fra Feide: epost, fornavn, etternavn, brukernavn og personlig id hos organisasjonen(eduPersonPrincipalName). Se forøvrig Feide personvern og samtykke for mer informasjon.

 

Lån av ressurser

Alle låneforespørsler behandles av Sametingets læremiddelsentral. Ovttas.no gir følgende informasjon til sametingets læremiddlesentral ved låneforespørsel: epost, fornavn, etternavn, adresse, telefonnummer arbeidsgiver/studiested.

Det er inngått databehandleravtale med Sametinget.

 

Webanalyse

For å gjøre ovttas|aktan|aktesne så god som mulig, benytter vi statistikk for å analysere bruken av nettstedet. På denne måten kan vi forbedre og videreutvikle nettstedet, samt rette opp feil.

Vi innhenter vanlig besøksstatistikk for ovttas.no. Google Analytics blir brukt som analyseverktøy. Verktøyet gir oss informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettsteder de besøkende kommer fra. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. Informasjonskapslene og statistikken benyttes kun i forbindelse med drift og videreutvikling av ovttas.no.

Opplysningene anonymiseres og brukes ikke til annet enn webanalyse.

 

Facebook-deling

Vi benytter også en plugin fra Facebook som gjør det mulig å like Facebook-siden til ovttas|aktan|aktesne direkte på vårt nettsted. Vi kan se hvem som aktivt benytter denne funksjonaliteten, men ikke mer. Du kan skru av muligheten for dele denne typen informasjon i Facebook-innstillingene dine. Se forøvrig Facebooks retningslinjer.

 

Søk

Ovttas.no lagrer informasjon om hvilke søkeord og fasetter som brukerne benytter i internsøket. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre ved at vi blant annet finner ut hvilke søkeord som gir treff, hvilke søkeord som ikke gir treff og hvilket søkeresultater som blir klikket på.

Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database. Søkeord, søkefiltre, trefflister, tidspunkt og klikk lagres. Informasjonen kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som IP-adresse.

 

Informasjonskapsler

Ovttas|aktan|aktesne benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på maskinen din. De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan blokkere informasjonskapsler eller bli varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Mer informasjon om dette finner du i hjelpefunksjonen i nettleseren din.

På ovttas.no finnes følgende informasjonskapsler:

  1. Javascript: Informasjonskapselen has_js avdekker om brukeren har javascript skrudd på eller ikke. Inneholder ingen personlig informasjon, og varer kun frem til besøket ditt avsluttes.
  2. Drupal: SSESS********** er sesjonsidentifikatoren til drupal.
  3. Webanalyse: Informasjonskapselene __utma, __utmb, __utmc og __utmz benyttes for webanalyse (Google Analytics). "Utma" viser unike besøkende, "utmb" og "utmc" viser brukersesjoner. "Utmz" viser hvor trafikken kommer fra. Varigheten på kapslene er 2 år (utma), 30 minutter (utmb) og 6 måneder (utmc), mens utmz kun varer frem til besøket ditt avsluttes.
  4. Feide innlogging: Informasjonskapselen SimpleSAMLSessionID er en anonym sesjonsidentifikator som brukes for å logge brukeren inn på Feidetjenester.

 

Eksterne lenker

Lenker på ovttas|aktan|aktesne kan sende deg videre til andre nettsteder. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan ha andre regler for personvern enn det som er oppgitt her.